Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Åbnes når jeg dør


Vekslende oplæsning og genfortælling fra romanen "Åbnes når jeg dør".
Preben er gået på pension. Han bor i landsbyen Røvl i det vestlige Jylland og tilbringer et par timer dagligt på den lokale krostue sammen med fyraftenssjakket, en flok midaldrende og ældre mænd med deres vaner og jargon. De har deres særlige fællesskab, mens fjernsynet kører med speedway og røgen bølger og spillemaskinerne blinker, og de lokale nyheder og dramaer vendes og skylles ned.
Preben har en søfartskarriere bag sig. Sejlede langfart i containerflåden og oplevede den store verden, Blev gift og fik datteren Louise. Men få år efter blev han skilt, og Preben bosatte sig i Yokohama. Louise blev hos moderen og den nye mand i Danmark og fik aldrig lov til at besøge Preben.
Nu er Louiose voksen, og hun har det store ønske, at hendes far vil vise hende det land, hvor han boede i så mange år. Preben har også selv et behov for at gense Japan, og det ender med, at de to rejser under kirsebærtræernes blomstring, hvor der er allersmukkest.
Men Preben gemmer på en hemmelighed, som han aldrig har fortalt nogen, og heller ikke Louise. Derfor er der en aflåst skuffe, og i reolen en foret kuvert med påskriften ÅBNES NÅR JEG DØR.
Velegnet til højskoleformiddage, pensionistmøder, sogneaftener
Thomas Uhre Fenger
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.000,-
Honorar til transport: Statens takster


Andre foredrag ved Thomas Uhre Fenger


Om foredragsholderen

Thomas Uhre Fenger

Forfatter Cand.Theol. Søndermølle 32 8789 Endelave Telefon: 20324910 Skriv email

Jeg er forhenværende præst i Folkekirken.
Sømandspræst i Japan og Belgien.
Forfatter og medlem af Dansk Forfatterforening
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked