Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Løgstrup og Kierkegaard


Søren Kierkegaard (1813-1855) og K.E. Løgstrup (1905-1981) er dansk tænknings største kulturkritikere. Det gælder for dem begge, at deres tanker om kultur, kristendom og menneskeliv finder sted på et filosofisk og teologisk grundlag, men samtidig er de universelle overvejelser, der angår selve det at være til, hvad enten man er det som filosof, teolog eller ganske almindeligt menneske. Trods det fælles udgangspunkt er deres tænkning vidt forskellige – både i form og indhold. Selvom Løgstrup i sin tidlige tænkning er stærkt påvirket af Kierkegaard, udvikler han sig til at blive en af Kierkegaards største kritikere, særligt i synet på menneskelivet, kærligheden og kristendommen. Begge er de interesserede i at forstå menneskets eksistens, men Løgstrup vender sig direkte imod den eksistentialisme, som Kierkegaard har spillet så stor en rolle for.
Foredraget er en introduktion til de to banebrydende tænkere, fortalt igennem de afgørende kritikpunkter, Løgstrup retter mod Kierkegaard. Kom nærmere på projektet, uenigheden og de afgørende spørgsmål i livet.

Baggrunden for foredraget er bogen 'Løgstrup & Kierkegaard', Forlaget Klim 2018.

Foredraget kan efter aftale udvides til en foredragsrække.

Honorar: 4500 + transport eller efter aftale
Bjørn Rabjerg
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Bjørn Rabjerg


Om foredragsholderen

Bjørn Rabjerg

Sdr. Boulevard 116 5000 Odense C Telefon: 87162451 Se website Skriv email

Bjørn Rabjerg er cand.mag. i filosofi og dansk med ph.d. i systematisk teologi. Han er ansat som adjunkt ved Aarhus Universitet og er daglig leder af Løgstrup-arkivet samme sted. Hans hovedområder er religionsfilosofi og etik, herunder især de to store da
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked