Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
ER VOR GUD SÅ FAST EN BORG?


Luthers salmer fra 1500-tallet bruges stadig flittigt. Mange kender og elsker ikke mindst ”Vor Gud han er så fast en borg” og ”Det kimer nu til julefest”.
Ved reformations-jubilæet i 2017 er det oplagt at kaste et moderne lys på Luthers salmer. Hvordan kan salmernes teologi inspirere os i dag? Hvad kæmpede Luther for og imod i sine salmer, og hvad kæmper vi for og imod i dag? Hvad var der på spil for Luther, og hvad er der på spil for os i dag?

Iben Krogsdal har nydigtet alle Luthers salmer i Den Danske Salmebog i bogen "Vor Gud, du mærker vores sorg" (2016). Hun vil fortælle om rejsen ind i Luthers salmelandskab og om, hvordan hun som menneske af en helt anden tid og virkelighed arbejder med Luthers salmer.
Undervejs i foredraget skal vi synge nydigtede luthersalmer, og der vil blive tid til diskussion.
Iben Krogsdal
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter statens takst


Andre foredrag ved Iben Krogsdal


Om foredragsholderen

Iben Krogsdal

Forfatter, salmedigter og ph.d. i religionsvidenskab Skødstrupvej 2 8530 Hjortshøj Telefon: 86220230 Se website Skriv email

Iben Krogsdal (f. 1967) er skønlitterær forfatter, salmedigter og tidligere religionsforsker ved Århus Universitet. Hun er en erfaren og efterspurgt foredragsholder.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked