Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Islam mellem frihed og bundethed


Med udgangspunkt i mine seneste bøger ”Islam – min hjertesag” (2014) og ”Islam – koran, hadith, sharia” (2015) vil jeg fortælle om en anderledes forståelse af de muslimske kildetekster: Koranen og hadith-litteraturen.
Nyfortolkning af kildeteksterne er et kontroversielt emne i konservative og yderligtgående muslimske kredse, men er ikke desto mindre en forudsætning for at kunne leve som bevidst troende muslim i harmoni med sig selv, med tiden og med den ikke-muslimske flertalsbefolkning.
Hvis islam skal overleve, er muslimer nødt til at fjerne sig fra den politiske, dogmatiske og sort-hvide forståelse af teksterne og i stedet nærme sig den spirituelle side af troen. De er nødt til selv at træffe deres valg i forhold til tro og handling – og tage ansvar for deres valg.
Det kan synes uoverskueligt; men vil man nå kilden, er man nødt til at gå imod strømmen, hvis man vil forblive tro imod sig selv og åbenbaringen.
Aminah Tønnsen
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: billigste DSB


Andre foredrag ved Aminah Tønnsen


Om foredragsholderen

Aminah Tønnsen

Forfatter og foredragsholder Se website Skriv email

Aminah Tønnsen er opvokset syd for grænsen. Hun har været bosat i Nordafrika 1970-1978. Hun blev muslim i 1983 og er forfatter til flere bøger om islam, bl.a. "Islam i europæisk klædedragt. Stof til eftertanke og selvransagelse" (Fremad 1998), "Profetfort
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked