Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Vikingetiden og Kongernes Jelling


Da Danmark blev født. Jelling har de seneste år ændret sig voldsomt. Nye udgravninger har vist nye sider af vikingetidens Jelling. I monumentområdet kan man nu se skibssætningen, hvor Gorm den Gamle blev begravet i midten. Jellingkomplekset har haft dimensioner, vi ikke tidligere har vidst med palisadeværket, som er 360 meter på hver led.

Hvorfor blev vore forfædre vikinger? Og hvorfor holdt de op igen? Hvorfor hedder Harald Blåtand? Har dronning Thyra bygget Dannevirke. Hvad har flagstænger og lensmanden på Koldinghus med Jelling at gøre?

Nogle myter om vikingetiden bliver aflivet i dette foredrag, men det foregår med humor. Den ene del af foredraget tager udgangspunkt i fortællinger fra vikingetiden og fra Jellling, mens den anden del, via et PowerPoint, fortæller om Jelling, som det ser ud i dag.
Med baggrund i min erfaring som fast guide i Jelling og guide på flere ture til bl.a. Fyrkatborgen og Ravningbroen, fortælles den spændende historie om denne helt særlige epoke, vikingetiden, som vi (næsten) har for os selv.
Poul Erik Jespersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.750,-
Honorar til transport: Fra Vamdrup


Andre foredrag ved Poul Erik Jespersen


Om foredragsholderen

Poul Erik Jespersen

Guide, turistfører, rejseleder, forfatter Overgade 4 6580 Vamdrup Telefon: 75582520 Se website Skriv email

Jeg er uddannet som turistfører på Roskilde Universitet, og har de seneste 6 år guidet talrige ture rundt omkring i Danmark. Med den baggrund og min bopæl i Trekantområdet er den nationale og lokale historie på plads til at gøre foredragene meget konkrete




Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked