Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Jørgen Bukdahl


en europæer i Norden Jørgen Bukdahl (1896-1982)var i sin tid en af landets flittigste foredragsholdere og en produktiv skribent. Det er 25 år siden han døde, men han er mærkeligt nok mere aktuel end nogensinde. Næppe nogen i den danske offentlighed i forrige århundrede gennemarbejdede med større grundighed det brændende aktuelle spørgsmål om det nationales nødvendighed over for nationalismens farlige spøgelse.

En problematik som også i dag volder os store besværligheder. For Bukdahl var det nationale et nødvendigt vækstvilkår, et udgangspunkt for at vi danske kunne have noget at byde på i en international sammenhæng. Danskheden måtte aldrig blive et mål i sig selv, hævdede han, og placerede sig med omhu på en taburet midt i kulturkløften.

Han delte Grundtvigs drøm om en dansk enhedskultur, men var ganske opmærksom på, at der netop var tale om en drøm. Opgaven måtte så bestå i at få det folkelige højskoledanmark og det kulturradikale bydanmark til i det mindste at tale sammen og muligvis søge mod en gensidig forståelse. På dette som på mange andre felter har Jørgen Bukdahl fortsat meget at byde på for enhver der nærmer sig et forfatterskab og en personlighed, der var kendetegnet af såvel ydmyg indsigt som dyb humor.
Finn Slumstrup
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Efter gældende takster


Andre foredrag ved Finn Slumstrup


Om foredragsholderen

Finn Slumstrup

Forfatter Smedegade 6 5970 Ærøskøbing Telefon: 38868057 Se website Skriv email

Forfatter. Har været højskolelærer på Snoghøj og Askov samt forstander for Vallekilde Højskole. Derefter informationschef i Dansk Flygtningehjælp. 1991-99 chef for DR P1, og medarbejder ved DR Kultur til 2007.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked