Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Fremtidens familie og arbejdsmarked


Vi har indrettet et samfund, dVi har indrettet et samfund, hvor alle er væk fra hjemmet - men er det godt for børnene? Ingen kvinder vil i dag skrue tiden tilbage til dengang, det blev taget for givet, at vi gik hjemme og passede børn, hjem og mand. Vi er glade for vores uddannelse, vores arbejde og for den ligestilling, vore mødre kæmpede så hårdt for - og vandt. Men hvad med børnene? Er det godt for børn at blive afleveret i institution hver dag fra de er 1 år i 7-9 timer? Er det godt for far og mor at leve med den dårlige samvittighed og presset? Hvordan skulle arbejdsmarkedet se ud, hvis vi skulle tænke nyt og det skulle være mere overkommeligt at være børnefamilie? Vi kigger på forskning og praksis fra ind- og udland, bl.a. de fra Schweiz kendte delejobs, hvor to forældre deler ét job. Hvorfor ikke tage de lange dage på arbejdsmarkedet før man får børn - og efter de er blevet lidt større? Og så lade børnene få lidt mere af forældrene - og lidt mindre institution? Det ville give færre psykiske skader hos de små - og mindre stress hos de voksne. I dag er det desværre forældrene til de små børn, der samlet set arbejder mest i Danmark. Hvordan får vi knækket koden til et mere familievenligt arbejdsmarked?
Karen Lumholt
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Faktiske omkostninger med tog eller bil (statens takst)


Andre foredrag ved Karen Lumholt


Om foredragsholderen

Karen Lumholt

Journalist, forfatter, medstifter af Familiepolitisk Netværk, #DetErVoresSamfund og Forum for Konstruktiv Journalistik Traps Alle 22 2500 Valby Se website Skriv email

Karen Lumholt er tidl. højskolelærer, programmedarbejder og vært i DR og tidligere mellemleder. Nu forfatter, kommunikationsrådgiver og underviser med fokus på borger- og medarbejderinddragelse, civilsamfund og community-opbygning.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked