Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
FOREDRAG OM KUNSTEN I DE DANSKE KIRKER


Alt for få ved hvilke kunstskatte, der findes i de danske kirker og kan derfor ikke påskønne den smukke og righoldige kunst, vi har i dem. Jeg mener, at kunst i kirkerne på alle måder fortjener et større fokus end den får - både den ældre kunst men også den moderne.
Som kunsthistoriker har jeg specialiseret mig netop i kunst i kirken.
Dette foredrag vil bestå af en introduktion til kunst i kirken generelt- hvor vi vil se på både altertavler, andagtstavler og totaludsmykninger. Derefter vil opleve masser af forskellig og spændende kunst fra hele Danmark - med gode billeder, så som: Peter Brandes. Vejlø Kirke, Svend Wiig Hansen. Kastrup Kirke, Per Kirkeby. Frejlev Kirke, John Kørner. Østerhåb Kirke, Lin Utzon, Bagsværd Kirke. Bertel Thorvaldsen. Vor Frue Kirke, Arne Haugen Sørensen. Bregnet Kirke, C. W. Eckersberg. Frederiksberg Kirke samt mange flere.
Vi vil se på kunst helt tilbage fra kalkmalerier og frem til i dag- og nyde den unikke kunst i kirkerne og dens mangfoldighed.
Der vil dog i foredraget være et fokus på de danske guldaldermaleres altertavler så som: Eckersberg, J.L. Lund, Constantin Hansen, Albert Küchler m.fl. Vi vil se på disse kunstneres altertavler og have fokus på motiv, teknik, komposition og analyse.
Foredraget vil give alletiders mulighed for at opdage og belyse en del af vores kulturarv og god kunst, som ikke alle er opmærksomme på forefindes i de danske kirker.
Foredraget er for alle- og hvis det ikke forefindes på stedet medbringer jeg gerne projektor.


Tine Kragh
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: kørselsgodtgørelse


Andre foredrag ved Tine Kragh


Om foredragsholderen

Tine Kragh

Kunsthistoriker/kunstner Haveforeningen Engly 45 2300 København S. Se website Skriv email

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet, hun har beskæftiget sig meget med kunst i kirkerne og har skrevet speciale om Guldaldermalernes altertavler.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked