Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
FOREDRAG OM DANSK KIRKEKUNST OG GULDALDEREMALERNES ALTERTAVLER


Alt for få ved hvilke skatte, der findes i de danske kirker og kan derfor ikke påskønne den smukke og righoldige kunst, vi har i dem. Jeg mener, at kunst i kirkerne på alle måder fortjener et større fokus end den får -både den ældre kunst men også den moderne.
Som kunsthistoriker har jeg specialiseret mig netop i kirkens kunst og især guldaldermalernes skønne værker fra 1815-1850. Oftest forbindes disse kunstnere med landskab-, portræt-, og genre malerier, men de skabte vidunderlige værker rundt i mange danske kirker som fortjener at blive belyst. Da der i perioden blev skabt mange altertavler, forefindes der højst sandsynligt også en altertavle fra denne periode i en af jeres nærliggende kirker.
Foredraget vil bestå af en introduktion til kunst i kirken generelt, derefter lidt om perioden ”Guldalderen” og dem, der malede nogle af disse altertavler i tiden så som: Eckersberg, J.L. Lund, Constantin Hansen, Albert Küchler m.fl. Vi vil se på disse kunstneres altertavler og have fokus på motiv, teknik, komposition og analyse.
Foredraget afsluttes med et fokus på de danske guldaldermaleres Kristusbilleder- og hvorledes samfundets udvikling påvirker guldaldermalernes måde at afbilde Kristus på?
Det vil være alletiders mulighed for at opleve en del af vores kulturarv, der på nogen måder har været lidt gemt.
Der vil fremvises et rigt og smukt billedmateriale fra kirker i hele Danmark og jeg medbringer gerne selv projekter- hvis en sådan ikke forefindes på stedet.
Tine Kragh
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Kørselsgodtgørelse


Andre foredrag ved Tine Kragh


Om foredragsholderen

Tine Kragh

Kunsthistoriker/kunstner Haveforeningen Engly 45 2300 København S. Se website Skriv email

Tine Kragh er cand.mag. i kunsthistorie fra Københavns Universitet, hun har beskæftiget sig meget med kunst i kirkerne og har skrevet speciale om Guldaldermalernes altertavler.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked