Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Anders Lassens krig


En dansk krigshelt En af Anden Verdenskrigs højest dekorerede soldater var danskeren Anders Lassen (1920-1945), som meldte sig til den britiske hær i 1941 og kæmpede i specialkorpset Special Boat Service, der førte guerillakrig mod de tyske styrker på de Ægæiske øer. Lassen deltog også i kapringen af et italiensk passagerskib i den neutrale spanske havn Fernando Po og i en række natlige overfald på de tyskbesatte engelske Kanaløer. Lassen, der ikke havde nogen egentlig officersuddannelse, avancerede fra menig til major i rekordfart og blev tre gange dekoreret med Military Cross for sin tapperhed og handlekraft. Lassen faldt i kamp ved Comacchio på den italienske Adriaterhavskyst den 9. april 1945. Efter sin død blev han dekoreret med Victoriakorset, den fornemste britiske udmærkelse for tapperhed.
Thomas Harder fortæller om Anders Lassens krigsindsats og, hvordan den indgik i det større strategiske billede, men også om personen Anders Lassen og, hvad der drev ham til hans bedrifter.

Thomas Harder udgav i 2010 bogen Anders Lassens krig ”9. april 1940-9. april 1945” og er desuden historisk konsulent for et dansk-britisk konsortium, der arbejder på at producere en spillefilm om Lassen.
Thomas Harder
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: ønskes dækket


Andre foredrag ved Thomas Harder


Om foredragsholderen

Thomas Harder

Forfatter, oversætter, konferencetolk Bernstorffsgade 23 1577 København V Telefon: 35436220 Se website Skriv email

En tosproget opvækst i en dansk-italiensk familie i København gjorde det tidligt naturligt – for ikke at sige nødvendigt – for mig at interessere mig for sprog og deres indbyrdes forskelle og for, hvordan man lever og fortolker verden i forskellige kultur
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked