Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Den danske partisan


Paolo il Danese - præst og modstandsmand Thomas Harder fortæller historien om den danske krigshelt Arndt Paul Richardt Lauritzen (1915-1978). Lauritzen nåede i sit eventyrlige liv at være benediktinermunk, dansk officer og modstandsmand, katolsk præst, italiensk partisan, familiefar, forretningsmand og hemmelig agent i flere lande. Hans mange dramatiske livsvalg bragte ham igen og igen i ekstreme og ekstremt farlige situationer. Drømmen om at blive præst i den katolske kirke førte ham til Rom i 1940, men konfronteret med fascismens og nazismens ondskab forlod han præstegerningen for at kaste sig ind i modstandskampen. Hans vovemod og karismatiske personlighed gjorde ham til en af de mest beundrede lederskikkelser i den blodige frihedskamp, som rasede i Norditalien fra vinteren 1943-44 til slutningen af april 1945. I Parma er en gade opkaldt efter Lauritzen, ”Via Paolo il Danese”.

Om Arndt Lauritzen har Thomas Harder skrevet bøgerne Paolo il Danese, Den danske partisan (Samleren, 2005) og Den danske partisan, Historien om Paolo il Danese (Informations Forlag, 2009).
Thomas Harder
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: ønskes dækket


Andre foredrag ved Thomas Harder


Om foredragsholderen

Thomas Harder

Forfatter, oversætter, konferencetolk Bernstorffsgade 23 1577 København V Telefon: 35436220 Se website Skriv email

En tosproget opvækst i en dansk-italiensk familie i København gjorde det tidligt naturligt – for ikke at sige nødvendigt – for mig at interessere mig for sprog og deres indbyrdes forskelle og for, hvordan man lever og fortolker verden i forskellige kultur
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked