Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Sydtyrol/Alto Adige


Hvor italienerne taler tysk For de fleste danske italiensrejsende er den norditalienske provins Sydtyrol (Bolzano-Alto Adige/Bozen-Südtirol) bare et område, som man kører igennem på vej til det ”rigtige” Italien. Men Sydtyrol er en egn, som det bestemt er værd at dyrke nærmere, både for historiens skyld og for kulturens, naturens og gastronomiens. Thomas Harder fortæller om, hvordan det østrigske Sydtyrol brutalt blev tvangsitalianiseret efter Første Verdenskrig, og om de voldsomme konflikter mellem sydtyrolske frihedskæmpere/terrorister og italienske myndigheder, som i 1950’erne og 60’erne kostede en snes mennesker livet. En aftale indgået i København i 1969 banede vejen for en fredelig løsning, og en serie senere aftaler har siden gjort provinsen til en af de rigeste og bedst fungerende i Italien og til et mønstereksempel på, hvordan etniske konflikter kan løses fredeligt.
Thomas Harder, som nærer en stærk kærlighed til den smukke egn med den spændende blandingskultur, fortæller også om Sydtyrols ældre historie, om natur og gastronomi og om hekse, kejsertog og riddere, flygtede krigsforbrydere, skjulte guldskatte, lamaer og elefanter.

I 2009 udgav Thomas Harder Fra Brenner til Sydtyrol, En rejse i Sydtyrol.
Thomas Harder
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: ønskes dækket


Andre foredrag ved Thomas Harder


Om foredragsholderen

Thomas Harder

Forfatter, oversætter, konferencetolk Bernstorffsgade 23 1577 København V Telefon: 35436220 Se website Skriv email

En tosproget opvækst i en dansk-italiensk familie i København gjorde det tidligt naturligt – for ikke at sige nødvendigt – for mig at interessere mig for sprog og deres indbyrdes forskelle og for, hvordan man lever og fortolker verden i forskellige kultur
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked