Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Jeg er født på Jyllands sletter


en aften i selskab med Jeppe Åkjær og Peter Abrhamsen En aften med sang og forklaringer om processen, som førte
til udgivelsen af CD'en "Jeg er født på Jyllands sletter."

Jeppe Aakjær har selv forklaret i "Efterladte Erindringer" om sin måde at skrive digte på:"Jeg har fra første færd følt mig som folkesanger, og da gælder det om at holde sig selv i ave. Jeg ville gerne skabe noget nyt, men ikke mere nyt, end at det for den jævne mand lød som halvvejs gammelkendt ……..Det meste af det jeg har skrevet er syngeligt. Og for at jeg kunde være sikker på, at den syngelige rytme ikke slap fra mig under udarbejdelsen, lavede jeg altid efter øret en art barnlig melodi, som jeg sang mine digte frem på, en slags skabelon, som glemtes og kastedes bort så snart mit digt var færdigt."

Efter samme opskrift har jeg søgt at lave en omvendt tilgang til digtene og har gennem valg af sange forsøgt at finde frem til, hvilke strofer Aakjær kunne have nynnet, og dermed skabt et folkeligt/folkemusik univers omkring denne CD.
Fascinationen er udsprunget af hans tekstunivers – og det blev til et iblandt resigneret og drømmende portræt af Jeppe Aakjær jeg synes passer til den Jeppe, jeg selv har mødt under besøg på hans gård Jenle.

Peter Abrahamsen
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: efter aftale


Andre foredrag ved Peter Abrahamsen


Om foredragsholderen

Peter Abrahamsen

Musiker, komponist sanger Fjendstrupvej 2 4850 Stubbekøbing Telefon: 54490077 Se website Skriv email

Peter Abrahamsen, sanger, sangskriver, født 1941 – gennem det meste af mit voksenliv har jeg beskæftiget mig med danske/nordiske digtere og tonsætning af deres digte. Lige fra Carl Scharnberg, Oskar Hansen, norske Rudolf Nielsen, B.S.Ingemann, Emil Aarest
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked