Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Første verdenskrig 1914-2014


Første verdenskrig som brud i den europæiske mentalitet. Efter et relativt fredeligt 19. århundrede lagde det 20. århundrede ud med en verdenskrig, som blev den største katastrofe i det vestlige menneskes selvforståelse. Første verdenskrig blev et vandskel, der opdelte bevidstheden i et markant før og efter. Med George Orwells ord forandrede den med ét slag "hele livsånden og tempoet, folk fik et nyt livssyn som genspejlede sig i deres politiske opførsel, deres manerer, arkitektur, litteratur og alt andet."
Siden skulle det vise sig at første verdenskrig åbnede for en sand Pandoras æske af ulykker: den russiske revolution, fascisme, nazisme, Anden verdenskrig, holocaust, atombombe osv.
I 2014 er det 100 år siden Første verdenskrig brød ud. Vi befinder os mentalt set stadig i kølvandet på den europæiske katastrofe 1914-45, plaget af forestillingen om katastrofens genkomst.
Henrik Jensen
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Ønskes dækket


Andre foredrag ved Henrik Jensen


Om foredragsholderen

Henrik Jensen

Henrik Jensen

Lektor, cand. phil. Har undervist i historie på RUC i en evighed. Forsker i moderne kulturhistorie med særlig henblik på individualisering og autoritetssvækkelse, og har blandt andet udgivet Ofrets århundrede (1998), Den sønderrevne balda
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked