Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Modens historie - fra korset til jeans og habitjakke


Forfængelighed og frigørelse: Indtil omkring år 1910 var den moderigtige kvindedragt draperet omkring et korset, der snørede taljen ind til cirka 47 centimeter og gav et håndfast skub til at fremhæve barm, hofter og bagdel.
Det siger sig selv, at korsettet gjorde det svært at trække vejret og bevæge sig. Netop denne egenskab bidrog til korsettets langvarige succes: Man kunne se forskel på kvinder, der blev nødt til at slide for føden, og kvinder, der havde råd til at gå rundt og se godt ud i korset.
Efterhånden som kvinder fik adgang til uddannelser, job på det moderne arbejdsmarked og holdt deres indtog i sportsverdenen, blev korsettet løsnet, afskaffet og erstattet af bh’en og hofteholderen, mens kjolesømmen krøb op af benet og læbestiften blev hver kvindes eje.
Moden fortsatte med at spejle forandringerne i kvinders samfundsmæssige vilkår – brede skuldre i krisetider, kortere kjoler, når der skulle tages stormskridt på frigørelsens lange bane, bukser og habitjakke, da mændenes bastioner i politik og erhvervsliv skulle erobres.
Nu er det ikke længere korsettet, men viljestyrken i fitnesscentret, pengepungen eller kirurgen, der holder formerne på plads.
Er det kvindefrigørelse eller nye ofre på forfængelighedens alter?

www.piafrislaneth.dk
Pia Fris Laneth
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Pia Fris Laneth


Om foredragsholderen

Pia Fris Laneth

"Pia Fris Laneth er ganske enkelt en ypperlig fortæller, der med sit nærvær og store sprogtalent formår at tryllebinde sine tilhørere – ung som gammel.”Jørgen Carlsen, forstander for Testrup Højskole. Se website Skriv email

Pia Fris Laneth brød igennem med bestselleren ”Lillys Danmarkshistorie”. Bogen blev dramatiseret og gik for fulde, begejstrede teatersale landet over i 2015-2016 .
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked