Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Velfærd 2.0


Vores velfærd er dyr - men bliver ringere og ringere. Det er tid til nytænkning af vores velfærdssamfund Se video her: https://youtu.be/ACwCVq5GhOA

Siden vi mistede af syne, at mennesker trives bedst i relationer, hvor deres engagement og personlige værdighed kan udfolde sig, er det gået galt. Både for de borgere, der skal nyde godt af den professionelle velfærds ydelser og for de ansattes arbejdsglæde.
Vi må starte forfra og spørge os selv: Hvad er det, der gør mennesker lykkelige og hvad er det, der skaber gode liv. Er det valgfrihed? Er det luksus? Er det afsondrethed? Med de seneste 30 års velfærdsparadigme, er velfærden kun blevet dyrere og med mindre tilfredse borgere. Uligheden stiger og flere og flere lever i "udenforhed", med stress eller psykisk udsathed. Flere og flere er ensomme. Når omsorgens væsen pilles ud af det store regnestykke, går det ud over mennesker - og det er ekstremt dårlig samfundsøkonomi.

Personalismen, som Martin Luther King, Desmond Tutu og Vaclav Havel var inspireret af - og som er beslægtet med Grundtvigs og K.E. Løgstrups syn på mennesket - kan måske inspirere til den nødvendige Fjerde vej, vi må slå ind på som vestlige demokratier. Hvor menneskelige fællesskaber og sammenhængskraften i samfundet igen bliver det centrale i velfærden, fremfor konkurrence, individualisering og stigende fremmedgørelse.
Karen Lumholt
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Faktiske omkostninger med tog eller bil (statens takst)


Andre foredrag ved Karen Lumholt


Om foredragsholderen

Karen Lumholt

Journalist, forfatter, medstifter af Familiepolitisk Netværk, #DetErVoresSamfund og Forum for Konstruktiv Journalistik Traps Alle 22 2500 Valby Se website Skriv email

Karen Lumholt er tidl. højskolelærer, programmedarbejder og vært i DR og tidligere mellemleder. Nu forfatter, kommunikationsrådgiver og underviser med fokus på borger- og medarbejderinddragelse, civilsamfund og community-opbygning.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked