Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Bispekåber – pragt, dragt og magt


På bare 26 år blev 14 nye bispekåber skabt – en enestående kunstnerisk kraftpræstation. Med udgangspunkt i de nye bispekåber fortæller tekstilkunstner og cand. pæd. Vibeke Lindhardt levende og spændende bispekåbernes historie. I 150 år var bispekåber ens udseende dragter. Så skabte kunstneren Bodil Kaalund i 1980 en ny bispekåbe til Grønland, og snart fulgte Hendes Majestæt Dronningens kåber og tekstilkunstner Ann-Mari Kornerups kåbe til Roskilde domkirke. I løbet af de næste 26 år blev kåberne udskiftet med unikakåber med lokal forankring udført af en række dygtige billedkunstnere og kunsthåndværkere.
Jeg giver i mit foredrag en personlig beretning om at tage del i skabelsen af bispekåben til Roskilde domkirke og om at samarbejde med Hendes Majestæt Dronningen. De 14 nye bispekåber bliver præsenteret som både pragttekstiler og rituelle dragter, som kunsthåndværk og brugsgenstande. Jeg sætter gennem kåbernes historie de sidste 30 års kirkelige tekstilkunst i perspektiv. Billeder samt materialeprøver ledsager den levende beskrivelse.
Vibeke Lindhardt
Varighed: 2 timer
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Statens takster


Andre foredrag ved Vibeke Lindhardt


Om foredragsholderen

Vibeke Lindhardt

Tekstilkunstner, forfatter og foredragsholder Constantiaparken 5 2960 Rungsted Se website Skriv email

Jeg er tekstilkunstner og foredragsholder, cand. pæd. og forfatter til bogen: Se min kåbe - om de danske bispekåber som pragt, dragt og magt. I mine foredrag stræber jeg efter en høj faglig formidling samtidig med at jeg vægter den gode historie, en god b
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked