Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Agtelsens natursyn. Om at beskytte skaberværket


Man kan ikke vokse uendeligt på endelig plads. Det er logik. Ikke desto mindre er vores økonomi indrettet på permanent økonomisk vækst og vækst i forbrug. Så når økonomien har det godt, har naturen og klimaet det tilsvarende skidt. Der sker en hårrejsende udryddelse af arter og store økologiske systemer som f.eks. regnskovene.

Med hvilken ret reducerer vi, nogle få klodehistoriske generationer, for tid og evighed denne prægtige planets forunderlige mangfoldighed, som er blevet til over årmillioner? Og hvordan kan vi bære os så dumt ad, at vi truer selve klimaets stabilitet og dermed vor egen overlevelse?

Den vestlige civilisation, som udbreder sig til hele kloden, er i praksis behersket af et brutalt natursyn.

Vi tror, vi er skabningens herrer, og at naturen er der for vores skyld alene. Så vi har lov at (for)bruge løs efter forgodtbefindende. Men naturen har sin egen vælde, skønhed og værdighed, helt uafhængigt af os – som skabt. Og den er basis for alt. Derfor må den holdes intakt, og dens mangfoldighed må bevares. Vi må lære at te os mere beskedent og genvinde agtelsen for skaberværket.
Ole Jensen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Ole Jensen


Om foredragsholderen

Ole Jensen

Dr.theol. Ydbyvej 214 7760 Hurup Telefon: 97951091 Skriv email

Folkelig foredragsholder med solid faglig baggrund. Kan tale jævnt om alt det høje.

F. 1937. Tidl. professor i teologi, domprovst i Maribo, forstander for Grundtvigs Højskole Frederiksborg og rektor for Præsternes Efteruddannelse. Har været medlem af D
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked