Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
K.E. Løgstrups menneske- og kristendomssyn.


Hvad er et menneske? Angst eller glæde? K.E. Løgstrup (1905-1981) var både filosof og teolog. Han var forsker på højt plan – og en flittig deltager i dagens debat om liv og samfund. Det folkelige og det faglige gik sammen i en højere enhed.

Han havde en sjælden evne til at se dybt i den menneskelige tilværelse og skildre det, der både gør det skønt og svært at leve. Det, som vi alle er fælles om, og som angår os alle – og som vi alle tumler med og aldrig bliver færdige med. Og det lod han så belyse af den arvede kristendom.

Kierkegaard lagde al vægt på, at mennesket er en synder – fulgt f.eks. af Søren Krarup. Grundtvig lagde desuden vægt på skabelsen – i vor tid fulgt af Løgstrup. Kierkegaard hæftede sig ved angsten, Løgstrup lige såvel ved glæden. Mennesket er ”skabt i Guds billede” – til medfølelse, kærlighed og fællesskab, samtidig med at det er et selvisk væsen.

Et foredrag om Løgstrups menneskesyn og kristendomssyn.
Ole Jensen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Ole Jensen


Om foredragsholderen

Ole Jensen

Dr.theol. Ydbyvej 214 7760 Hurup Telefon: 97951091 Skriv email

Folkelig foredragsholder med solid faglig baggrund. Kan tale jævnt om alt det høje.

F. 1937. Tidl. professor i teologi, domprovst i Maribo, forstander for Grundtvigs Højskole Frederiksborg og rektor for Præsternes Efteruddannelse. Har været medlem af D
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked