Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Niels Finsen og hans lysterapi


Niels Finsen er den danske (færøske) læge, som i slutningen af 1880'erne fik ideen til med stor succes at anvende sollys i behandlingen af den på den tid med rette frygtede sygdom, hudtuberkulose. Hermed grundlagde han lægespecialet stråleterapi, som er en behandlingsmetode, hvorunder man anvender energirige (kortbølgede) stråler. Sådanne stråler kan f.eks. være ultraviolette stråler, radioaktive stråler eller røntgenstråler.
Hans alt for tidlige død var et smerteligt tab for nationen, men i 1903 nåede han heldigvis, trods megen kollegial kritik og misundelse, at modtage Nobelprisen i Fysiologi eller Medicin - den første Nobelpris til en dansker.
Finsens bisættelse fra Marmorkirken i København blev et tilløbsstykke uden lige. Aldrig har en civil begravelse i Danmark været fulgt af så mange mennesker fra ind- og udland. Både konger, dronninger, prinser, prinsesser, kolleger og politikere mødte op, og 200 af Finsens patienter samt personale og bestyrelse fra Finsens medicinske Lysinstitut tog opstilling nærmest kisten.
Læs mere på hjemmesiden: www.ph-p.dk

Preben Hartmann-Petersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Gratis i hovedstadsområdet


Andre foredrag ved Preben Hartmann-Petersen


Om foredragsholderen

Preben Hartmann-Petersen

Kemiker, foredragsholder og forfatter Ahornskellet 10 2000 Frederiksberg Telefon: 36177644 Se website Skriv email

Preben Hartmann-Petersen har en kemisk og undervisningspædagogisk uddannelse. Har i mange år undervist Laboranter og Jordemødre i almen, uorganisk og organisk kemi, anvendt laboratorieteknik samt klinisk mikrobiologi og infektionspatologi.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked