Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kontakterne mellem Europa og de østlige egne i det første årtusinde


- Om fornemme gravgaver, unikke kunstskatte, fyrsteliv og kirkens indflydelse Gennem arkæologiske, historiske og kunsthistoriske vidnesbyrd følger vi kontakterne mellem de europæiske og østlige egne i det første årtusinde. Disse styrkes ved militære alliancer og forbindelser, handel og giftermål mellem royale og fyrstelige slægter.

Også i Danmark kan vi se disse tidlige østlige kontakter. Som tegn på fyrsternes betydning og indflydelse i et hierarkisk samfund medgives fornemme og unikke gaver i gravene. Disse vidner alle om kontakter til fremmede egne.

I de skriftlige kilder kan vi læse om, hvordan kejseren sender gesandter af sted med gaver og selv modtager eksotiske varer som bl.a. silke og krydderier. Ja endog en elefant fragtes til den kejserlige zoologiske have.

Kirken har stor betydning og kejseren er Guds stedfortræder på jorden. I europæiske museer opbevares stadig enestående silkestoffer, parfumeflakoner af krystal, udskårne ædelstene m.v. fra det 6.-12. årh.’s Byzans.

60-90 min. Hjælpemidler: projekter + lærred eller hvid væg, evt. mikrofon. 2500 kr. + transport.
Iben Skibsted Klæsøe
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 2.500,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Iben Skibsted Klæsøe


Om foredragsholderen

Iben Skibsted Klæsøe

Ekstern lektor, Ph.D. Fasanvænget 267 2980 Kokkedal Telefon: 49146498 Skriv email

Mag.art., Ph.d. i arkæologi med speciale i vikingetid.
Jeg er arkæolog og har siden 1992 undervist på Københavns Universitet og har haft kurser og foredrag ved Folkeuniversitetet, ved højskoleformiddage, ved sogne- og menighedsrådsarrangementer samt i hi
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked