Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Strejftog til Ravenna, Rom, Konstantinopel, Palermo m.fl.


– De gyldne byer i Europa. Om mosaikker, kunstgenstande og arkæologiske vidnesbyrd De smukke mosaikker på gulve, vægge og lofter i romerske huse og europæiske kirker giver et fint billede af tidens verdslige og kirkelige liv.

Vi ser legende børn i Konstantinopel, dansende kvinder i bikini og drabelige jagtscener på Sicilien, mens der er yndefulde drueplukkende kvinder i en af de allertidligste kristne kirker i Aquileia.

De fantastiske kejserbilleder fra midten af 500-tallet i Ravenna beretter om historiske begivenheder, og der trækkes linjer til Hagia Sofia-kirken i Konstantinopel.

Scener fra det Gamle og Ny Testamente kan f.eks. nydes i Rom, Torchello og Venedig. Særlig skal mosaikkerne i de sicilianske byer Palermo og Monreale fremhæves som helt unikke.

Tidens dragtmode følges og sommetider også smykker og våben. Der fremstår en utrolig rigdom af guld overalt. Sammen med eksempler på pragtgenstande fra europæiske museer og samlinger lægges brikkerne om Europas tidlige kulturhistorie.

60-90 min. Hjælpemidler: projekter + lærred eller hvid væg, evt. mikrofon. 2500 kr. + transport.
Iben Skibsted Klæsøe
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 2.500,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Iben Skibsted Klæsøe


Om foredragsholderen

Iben Skibsted Klæsøe

Ekstern lektor, Ph.D. Fasanvænget 267 2980 Kokkedal Telefon: 49146498 Skriv email

Mag.art., Ph.d. i arkæologi med speciale i vikingetid.
Jeg er arkæolog og har siden 1992 undervist på Københavns Universitet og har haft kurser og foredrag ved Folkeuniversitetet, ved højskoleformiddage, ved sogne- og menighedsrådsarrangementer samt i hi
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked