Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Luthers og middelalderens reformationer


En alternativ vej til 2017 2017 markerer 500-året for begyndelsen til Luthers reformation. Men det bliver også 600 året for afslutningen på det store kirkemøde i Konstans, hvor middelalderens kristne kirke helede en dyb splittelse og tog initiativer til at reformere sig selv. Den europæiske middelalder var vidne til flere reformationer, og dens sidste reformation, koncilbevægelsen, vedtog en plan for en ny administration af kirken og et opgør med afladspraksis og andre former for misbrug. Men koncilets gode hensigter blev ikke til noget.
Foredraget præsenterer middelalderens sidste reformation og viser en kontinuitet mellem koncilbevægelse og Luthers opgør. Hvis middelalderens sidste reformation havde haft succes, var Luthers reformation måske blevet overflødig og verden ville have set anderledes ud i dag.
Brian Patrick McGuire
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: bil eller tog


Andre foredrag ved Brian Patrick McGuire


Om foredragsholderen

Brian Patrick McGuire

Professor emeritus Præstemarken 15 4400 Kalundborg Telefon: 59593751 Se website Skriv email

Jeg er historiker med speciale i dansk og europæisk middelalder. Jeg har arbejdet i årtier med mennesker og deres tanker og følelser i den kristne middelalder, som er grundlaget for vor moderne samfund. Enne "mørke middelalder" er temmelig lys, fordi den
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked