Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Fra biblens djævlepagt til reformationens Faust


Hvordan fæster ideen om en djævlepagt så stærke rødder i vor kultur?
Myten om en djævlepagt har rødder i de bibelske skrifter, men først i middelalderen og særligt i renæssancen og reformationen kommer den klart til udtryk. I den lutherske, trykte 'folkebog' om Faust-fortællingen fra 1587 samler disse rødder sig i én fortælling, men denne fortælling peger – som litterær klassiker og moderne fristelsesmyte – ind i vor tid.

Fra mytens oprindelser i biblen, slangen i paradis og fristelsen i ørkenen, samt middelalderens helgenlegender vil jeg med den lutherske reformation som bagtæppe tegne omridset af 'fristelsens grundmyte'. Temaet er enkelt: Faust fristes af djævelen og indgår en pagt, der giver en hidtil ukendt frihed. Skønt folkebogen kan kaldes middelalderlig populærlitteratur om magi og kætteri, så peger den ind i vor tid som en beretning om umætteligt begær efter magt, lidenskab og selviscenesættelse.

Kresten Thue Andersen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 2.500,-
Honorar til transport: ja


Andre foredrag ved Kresten Thue Andersen


Om foredragsholderen

Kresten Thue Andersen

Annettevej 8 8220 Brabrand Telefon: 35110387 Skriv email

Sognepræst i Kragelund og Funder ved Silkeborg.

Bosat i Brabrand ved Århus. Efter endt teologistudie har jeg virket som musiker (kontrabassist) og sognepræst. På bagrund af flere års fordybelse og undervisningserfaring har jeg holdt foredrag og skre
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked