Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Hvor der er en vilje, er der også en vej - Om udbryderkongen Lorentzen


Om udbryderkongens tunnelflugt i julen 1949 Natten mellem den 22. og 23. december i 1949 undveg udbryder¬kongen og pengeskabstyven Carl August Lorentzen Horsens Statsfængsel via en 18 meter lang tunnel. Det var en sensation, som gav genlyd over hele Danmark. Jeg var godt tre år i 1949, og jeg er vokset op med historien om Carl August Lorentzen. I 2006 skrev og udgav jeg en bog om Carl August Lorentzens fantastiske historie. Bogen og foredraget hedder: ”Er der vilje, er der vej.”
Det er en beretning om en mand, der besad store kreative evner, og hvis opfindsomhed ingen grænser kendte, når det gjaldt om at finde egnede flugtveje ud af fængselet. En byretsdommer gav ham engang følgende karakteristik: ”Når Lorentzen sid¬der inde, finder han alle mulige måder at undvige på, han er nærmest genial; men han er en middelmådighed, når han på fri fod skal forvalte sit liv.” Fra sin første fængselsdom i 1916 og til sin død i 1958 var det en vandring ud og ind af Horsens Stats¬fængsel.
Varighed efter aftale. Nødv. Hjælpemiddel: et lærred eller en lys væg til Power Point. ( Hvis ikke arrangøren har en PCer og fremviser, medbringer jeg selv nødvendigt udstyr.)
Niels Ole Frederiksen
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 4.000,-
Honorar til transport: Statens takster


Andre foredrag ved Niels Ole Frederiksen


Om foredragsholderen

Niels Ole Frederiksen

Højskolelærer m.m. Brogade 4 5500 Middelfart Se website Skriv email

Jeg er født i det nu lukkede Horsens Tugthus i 1946. Min far var ikke indsat, men ansat. En lille men dog væsentlig forskel. Færdiggjorde en handelsuddannelse i 1966. Efter nogle år med forefaldende arbejde bl.a. på Grønland og ikke mindst et højskoleoph
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked