Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Børn skal da arbejde


Inspiration til rådvilde opdragere og curlingforældre - og til børnenes pædagoger og lærere Mange forældre er rådvilde og ved ikke om de kan tillade sig at bede børnene om at hjælpe til. Men lærerne i skolen ville sætte pris på, hvis vi forældre lærte børnene at bestille noget. Skolen og samfundet betaler en høj pris, fordi vi forældre ofte ikke har overskud til at lære børnene at deltage i det almindelige husarbejde - rydde op, gøre rent og lave mad. Gevinsterne ved at lære børnene det er store: mere fællesskab i familien, aflastning til de hårdtarbejdende voksne, mere respekt, et hjem man kan holde af, og børn der kan mestre en husholdning (også når de flytter hjemmefra). Desuden er der en veldokumeteret sundhedsgevinst ved at lære børn at kunne lave mad fra de er helt små. Karen Lumholt, medforfatter til bogen "Børn skal da arbejde - sådan får du dem til at hjælpe til derhjemme" giver velgennemtænkte råd, mod og inspiration til forældre. bedsteforældre, lærere og pædagoger. Man går starks i gang med at lære børnene at deltage i arbejdsopgaverne - selv de helt små. For selv de helt små kan og vil - blot de bliver inviteret til at deltage i det fælles arbejde med indlevelse og respekt for den alderssvarende kunnen og det enkelte barns præferencer.
Karen Lumholt
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Faktiske omkostninger med tog eller bil (statens takst)


Andre foredrag ved Karen Lumholt


Om foredragsholderen

Karen Lumholt

Journalist, forfatter, medstifter af Familiepolitisk Netværk, #DetErVoresSamfund og Forum for Konstruktiv Journalistik Traps Alle 22 2500 Valby Se website Skriv email

Karen Lumholt er tidl. højskolelærer, programmedarbejder og vært i DR og tidligere mellemleder. Nu forfatter, kommunikationsrådgiver og underviser med fokus på borger- og medarbejderinddragelse, civilsamfund og community-opbygning.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked