Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Den Franske Skole 1945


Shellhusets bombning - den civile katastrofe Den 21 marts 1945 kvart over 11 forvandlede Royal Air Force på minutter Den Franske Skole på Frederiksberg Allé til en rygende hob af støv, kalk og murbrokker. Målet var Gestapos hovedkvarter i Shellhuset. Hele kvarteret bag Frederiksberg Allé blev med et forvandlet til et inferno af ild og røg. 900 blev hjemløse og 220 lejligheder blev ødelagt. 86 børn og 18 voksne omkom på selve den franske skole, men dagens ofte oversteg samlet mere 250 personer. 1900-tallets værste katastrofe på dansk jord.

Vi følger operationen i planlægningsfase, modstandsbevægelsens situation i foråret 1945 og er med de britiske piloter på deres rute ind over det besatte Danmark. Vi går med redningsfolkene ind i skolens kældre, og oplever med dem den rystende tragedie.
Et populært, men alvorligt foredrag om børn i krigens ruiner.

Henrik Ahlmann, der på baggrund af interviews og lukkede arkiver kortlagde begivenhederne i sin detaljerede bog Den Franske Skole (2005) gør blandt andet op med den sejlivede myte, at frihedskæmperne i Shellhuset skulle befries. Det var ikke RAF's plan....
Henrik Ahlmann
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 3.000,-
Honorar til transport: Efter aftale


Andre foredrag ved Henrik Ahlmann


Om foredragsholderen

Henrik Ahlmann

Forfatter, foredragsholder, folkeskolelærer Nordre Fasanvej 12 2000 Frederiksberg Telefon: 60911271 Skriv email

FORFATTER, FORTÆLLER, og FOREDRAGSHOLDER
Foredrag i over 20 år i kirker, skoler, oplysningsforbund m.m. i landet over. Havebrugskonsulent, folkeskolelærer.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked