Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
FORSONING I PRAKSIS - eller da Gud tog bussen...


- Om Martin Luther King, ikke-vold og de drømme, der aldrig slukkes Med udgangspunkt i en række personlige oplevelser fra rejser i USA og Sydafrika, samt Martin Luther Kings bevægende dagbog ’Da Gud tog bussen - 382 dage der ændrede verden’ (som Liselotte Wiemer sammen med Steffen Larsen har oversat og redigeret), prøver vi at indkredse de drømme og visioner, der ligger til grund for tanken om kærlighed, forsoning og ikke-vold. Sådan som de kommer til udtryk ved f.eks. busstrejken i Montgomery 1956, den legendariske ”I have a dream” tale i 1963, i Gandhis filosofi og i Sandhedskommissionens opgør med apartheid tiden i Sydafrika.
Det er kristendom i praksis. Det er en mental saltvandsindsprøjtning. Det er tro, håb og næstekærlighed omsat til virkelighed. Og det er først og fremmest en tillidserklæring til menneskets gode natur!
Foredraget holdes i samarbejde med forfatter og anmelder Steffen Larsen.
Liselotte Wiemer
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Liselotte Wiemer


Om foredragsholderen

Liselotte Wiemer

cand. mag., litteraturanmelder, sognepræst Margrethevej 47 4070 Kirke Hyllinge Telefon: 61610435 Skriv email

Jeg er cand. mag i dansk og har derudover læst teologi og filosofi. Jeg har i mange år været litteraturanmelder, senest på Weekendavisen. I samme periode har jeg arbejdet som koordinator i Natkirken i Københavns Domkirke, men er nu sognepræst. Jeg elsker
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked