Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Tage Skou-Hansen og Holger Mikkelsen


Et tema i Tage Skou-Hansens forfatterskab ”Han vil den af en eller anden grund, som ikke var til at sige”. Med disse få ord om det uudsigelige, men ikke mindre nærværende, beskriver forfatter Tage Skou-Hansen Holgers engagement i den sabotørgruppe, der blev dannet i slutningen af besættelsestiden, og hvis sabotagehandlinger udgør en væsentlig del af hændelsesforløbet i romanen ”De nøgne træer”.

Romanen udkom i 1957, og er siden blevet en af de mest læste og oversatte romaner om besættelsestidens Danmark. Romanen blev begyndelsen til et omfattende forfatterskab, hvoraf serien om Holger Mikkelsen (”Tredje Halvleg, ”Medløberen”, ”Den hårde frugt”, ”Over stregen”, ”På sidelinien” og ”Frit løb”) hører til de mest læste herhjemme.

I foredraget følger vi Holger Mikkelsen op gennem hans ungdom og manddom og romanserien bliver en moderne efterkrigs- og Danmarkshistorie.

Foredraget er ligeledes en analyse af Tage Skou-Hansens forsøg på at komme til rette med modstandsbevægelsens indre psykologi, en tilgang til virkeligheden, et personligt engagement, hvoraf en etik udsprang, som aldrig kunne begrundes, men ikke desto mindre var til stede, netop i mødet, i engagementet.

Ole Juul
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: Statens takst


Andre foredrag ved Ole Juul


Om foredragsholderen

Ole Juul

Skribent og foredragsholder, tidl. sognepræst Lilleåvænget 6 8370 Hadsten Skriv email

Ole Juul, tidl. sognepræst i Ødum-Hadbjerg pastorat, Århus Stift. Nu skribent og foredragsholder.
Forfatter til bøgerne "En kilde", "Den tavse Gud", "Eftertanker", "Nye Eftertanker", "Fortællingen om Martin A. Hansen og Heretica", "At være til stede" og
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked