Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Skynd dig langsomt! Om god tid, dårlig tid og samtid.


Langsomhedens og stilhedens filosofi Det handler om på samme tid at mestre kunsten at hvile i sig selv og samtidig være på færde. At hvile i sig selv betyder noget at hvile med ? på grund af noget. Af alle ånder er tidsånden den værste. Villy Sørensen: ?Vi bruger megen tid på at følge med tiden, at tage stilling til det der er oppe i tiden, frasortere det der er ude af trit med tiden?.
Det er tiden der bestemmer over os, og ikke os der bestemmer over tiden. Den omstændighed har vi det ikke altid godt med. Det kan ligefrem gøre os betænkelige, og vi undskylder os med, at tiden løber for hurtigt ? måske endda at tiden løber fra os. Og vi konkluderer, at det var nu bedre i gamle dage ? før tiden gik af lave.
Vi havde en gang talemåden at give sig god tid. Det betød at man var grundig, at man gjorde sit arbejde godt, at man var nænsom og omhyggelig. Det var en stor evne at kunne give sig god tid. I dag er den, der giver sig god tid, blevet den, som er langsom i vendingen.

"Vi bad om et foredrag om vores forhold til tiden. Det blev en sproghistorisk, poetisk og filosofisk rejse med stof til eftertanke om kunsten at give tiden fylde". Kristelig Fagbevægelse.
Erik Lindsø
Varighed: 2 timer
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport:


Andre foredrag ved Erik Lindsø


Om foredragsholderen

Erik Lindsø

Forfatter og foredragsholder Trautnersvej 2 4180 Sorø Se website Skriv email

"Du skal gavne og fornøje, hav stedse det for øje". (Johan Herman Wessel, 1774)
"Fordi Danmark bliver fattigere, behøver vi jo ikke blive dummere" (Frederik den Sjette, 1813)
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked