Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Antisemitisme og folkekirken.


Sidst i 1800-tallet stod folkekirkens førende skikkelse, Sjællands biskop H.L. Martensen i spidsen for en stærk antijødisk holdning, fulgt af andre fremtrædende gejstlige. De videreførte her den kristne kirkens gamle antijødiske tradition, men de forstærkede den.

I 1930´erne og 1940´erne gik nogle nazistiske danske præster endnu videre og lavede stærk propaganda for antisemitismen. Også en biskop måtte gennem en retssag forsvare sig mod anklager for antijødiske holdninger.

Foredraget bygger bl.a. på hidtil utilgængelige privatarkiver, fremstillet i foredragsholderens bog Jødesympati og jødehad i folkekirken.

Forholdet mellem kristne og jøder i Danmark fra begyndelsen af det 20. årh. til 1948 (2007). Hvad er baggrunden for disse holdninger? Hvor er grænsen mellem teologisk antijødedom og antisemitisme? Hvordan reagerede man i det jødiske samfund? Det er nogle af de spørgsmål, som behandles.
Martin Schwarz Lausten
Varighed: 1 time og 30 minutter
Honorar: 6.000,-
Honorar til transport: Efter gældende takster


Andre foredrag ved Martin Schwarz Lausten


Om foredragsholderen

Martin Schwarz Lausten

dr. teol., professor Ørnebakken 53 2840 Holte Telefon: 45892840 Skriv email

Martin Schwarz Lausten, dr. theol., professor i kirkehistorie ved det teologiske fakultet, Københavns universitet, til 2008.
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked