Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:

Preben Brock Jacobsen
Preben Brock Jacobsen

Kontakt:Preben Brock Jacobsen

Nonbo Hede 20
8800 Viborg

Mobil: 61 71 68 14
Telefon: 86 63 80 14

Send mail

Foredrag afholdes:


Hele landet
Hovedstaden
Sjælland
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark

Profiltekst:

Preben Brock Jacobsen (f.1946)
Cand. mag., forfatter og foredragsholder
Tidligere gymnasielektor og sognepræst (kst.)

Preben Brock Jacobsen har som gymnasielærer i Viborg og på Færøerne undervist i dansk og religion fra 1973. Han har deltaget i den pædagogiske debat både som foredragsholder og som skribent, og han har i aviser som KD og Information skrevet adskillige kronikker bl.a. om Benny Andersen og om bøn, ligesom han har holdt talrige foredrag på gymnasier, biblioteker, Folkeuniversitetet, i menigheder, Teologi for Lægfolk osv. Han er ordineret præst og havde for at citere ham selv ”et spændende halvår som sognepræst i et barselsvikariat i Viborg, indtil gymnasiet dog igen trak mig tilbage”.

I de senere år har forfatterlivet fyldt meget, fx den prisbelønnede Kristendomskritik i medierne (2015), den roste Islam i medierne (2017) og senest Slip tanken løs. Modernitet. Kristendom & etik (2018). Moderniteten – altså en tænkemåde der slipper tanken løs fra fastlåste forestillinger fx i kristendom, og fordrer en kritisk, rationel holdning og mod til at tænke selv – fylder meget i hans forfatterskab. I forordet til den sidste bog skriver han om sig selv, at ”jeg opfatter mig på den ene side som et moderne menneske, moderniteten er gået mig i blodet, jeg har det som en fisk i vandet, somme tider som en ål i mudder, når jeg følger modernitetens strømninger. På den anden side går jeg op imod disse strømninger, når manglen på orienteringspunkter gør alt lige gyldigt og altså ligegyldigt”.
Preben Brock Jacobsens rødder i kristendommen inspirerer ham til kritik af moderniteten, fx for dens manglende sans for tilværelsen som en gave. Omvendt inspirerer moderniteten også til en kritik af kristendom, når den lukker af for modernitet, men moderniteten inspirerer også til et konstruktiv forsøg på med støtte fra især K. E. Løgstrup at vise, at det er muligt at være et moderne og troende menneske. Preben Brock Jacobsen kan sin kristendomskritik og er inspireret af den, men han er ikke kristendomskrigerisk.
Preben Brock Jacobsen holder både egentlige foredrag og oplæg med forslag til videre arbejde i studiekredse.
Han er gift med socialrådgiver, som sammen med tre børn, som han siger ”holder mig i ørerne, til ilden og nede på jorden, når da ikke de 6 børnebørn helt stjæler billedet og sender min kone og mig på oplevelse af det virkelig vigtige i tilværelsen”.

NB (Kunstfonden vil gerne støtte at forfatteren kommer ud i landet med sin bog, Slip tanken løs. FILO 2018. Derfor kan arrangører søge om at få dækket udgiften til forfatterens honorar. Det er vældig nemt at søge. Der er deadline 1. november 2018 for ansøgninger til foredrag i jan., febr. og marts 2019, og man får senest svar 3 uger efter deadline. Henvendelse til Preben Brock Jacobsen, der gerne hjælper med ansøgningen.

Se Preben Brock Jacobsen som gæst i TVMIDTVEST, "Ugens gæst"
Link til ”Ugens gæst” på tvmidtvest 7.6.2018
https://www.tvmidtvest.dk/ugens-gaest/ugens-gaest-er-tro-kun-tosser?autoplay=1#player
(kopier adressen og sæt den ind i adressefeltet på din pc)
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked