Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:

Sonja Vesterholt
Sonja Vesterholt

Kontakt:Forfatter, filminstruktør, rejseleder Sonja Vesterholt


Telefon: 20 22 16 05

Se website
Send mail

Link til sociale medier:
Facebook: sonja.vesterholt

Foredrag afholdes:


Hele landet
Hovedstaden
Sjælland
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark

Profiltekst:

Sonja Vesterholt kom fra et liv bag jerntæppet i Sovjet, til Danmark, et land med helt andre livsværdier og -anskuelser i 1970. Hun har tidligere erhvervet sig som bryggeriarbejder på Carlsberg, lærer i russisk på Københavns Universitet og stifter af Danmarks første plakatgalleri. Sonja Vesterholt er uddannet kreativ producer på Den Danske Filmskole, har instrueret og produceret ca. 30 dokumentarfilm og tv-programmer og har siddet i juryen ved talrige filmfestivaller.

Skrev i 2011 erindringsbogen Hunden er rask – fortællinger om mit liv i Sovjet, der i 2014 blev opført på Folketeateret og samme år blev kåret som årets stykke af CPH-Culture. Bogen Kærlighedslandet – fortællinger fra mit liv i Danmark udkom i 2016.

Sonjas foredrag kredser om den uendelige, uforenelige afstand, der var mellem Leningrad og Købehavn, Sovjet og Vesten og kommunismen og det liberale demokrati under Den Kolde Krig. For hvordan genopfinder man sig selv som menneske i Vesten, når man er født og opvokset under et totalitært styre? Det kræver en både ukuelig og humoristisk tilgang til livet!Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked