Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:

Marianne Olsen
Marianne Olsen

Kontakt:Lektor emerita, oversætter, redaktør og blogger på netavisen SAMEKSISTENS Marianne Olsen


Mobil: 40 52 29 80

Send mail

Link til sociale medier:
Facebook: Marianne Olsen

Foredrag afholdes:


Hele landet
Hovedstaden
Sjælland
Nordjylland
Midtjylland
Syddanmark

Profiltekst:

Forfatteren Marianne Olsen tager i sine foredrag fat i livets store og svære spørgsmål som ondskab og etik, Gud og mennesket. Det sker blandt andet i foredraget om forfatteren Andreas Simonsen, som hun både har skrevet bøger samt lavet radio om - i 'Eksistens' i 2012 på DR 1, hvor hun blev interviewet af Malene Fenger-Grøndahl.
Det vakte stor opmærksomhed, da Marianne Olsen sammen med Birgitte Berner udgav ”Ondskab og Etik” (2011). I foredraget tematiseres ondskab i meget bred forstand, dvs. alt fra hån, spot og latterliggørelse over jalousi, misundelse, intolerance, had og racisme til psykisk vold, fysisk lemlæstelse og mord.

Marianne Olsen står desuden bag en lang række udgivelser til gymnasiet, højskolen og alle interesserede. Her kan blandt andet nævnes 'Dreyfus à l'Ile du Diable' (1982) og 'Magrittes sten'.

Endelig behandler og perspektiverer Marianne Olsen Kieslowskis filmværks eksistentielle ideer på så mange måder, at man kommer helt rundt om hans og vor tids udfordringer/problemer.

Forfatteren og debattøren Marianne Olsen er i dag - efter mere end 40 år som underviser på Herlufsholm Skole – både redaktør af nyhedsbrevet til SOS mod racisme og direktør for Fonden til udbredelse af kendskabet til Andreas Simonsens tænkning.Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked