Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:

Rabih Azad-Ahmad
Rabih Azad-Ahmad

Kontakt:Jurist, foredragsholder, viceborgmester, rådmand Rabih Azad-Ahmad

Strynøvænget 1
8381 Tilst

Mobil: 40 50 76 59

Send mail

Link til sociale medier:
Facebook: Rabih Azad-Ahmad

Foredrag afholdes:


Hele landet
Hovedstaden
Sjælland
Nordjylland
Midtjylland
SyddanmarkForedrag

Billeder

Rabih Azad-Ahmad kender den sociale virkelighed i Gellerup
1 af 1


Profiltekst:

Rabih fortæller gerne om sin egen livshistorie. At flygte fra en flygtningelejre i Libanon, at vokse op i det socialt belastet Gellerup, at kæmpe en hård kamp for at bryde med den negativ social arv. At realisere sin drøm i Danmark og blive, viceborgmester, rådmand og rollemodel for andre unge.

Rabih har mange års erfaring med at holde foredrag om integration og kultursammenstød.

Rabih Azad-Ahmad blev født i 1976 i en flygtningelejr i Elbass i Sydlibanon. Som 13-årig flygtede han med sine forældre og fem søskende til Danmark. Efter en årrække uden egentlige mål, håb eller drømme for fremtiden, skete der pludseligt noget skelsættende, der vendte op og ned på Rabihs liv. I dag er Rabih uddannet jurist og har været med til at starte en advokatpraksis i Aarhus og i København. Samtidig er han rådmand for Kultur og Borgerservice i Aarhus Kommune og dermed politisk leder for 850 medarbejdere og politisk ansvarlig for en lang række opgaver og tilbud inden for blandt andet kultur, idræt, borgerservice, biblioteker og musik.

Rabih fortæller om sin opvækst i Gellerup. Området er det fattigste i Danmark med mange flygtninge og indvandrere. Men der er et rigt foreningsliv, som han selv har sat sit præg på, gennem de mangeårig som formand for Multikulturel Forening.
Gennem sit frivilligt arbejde med Multikulturel Foreningen, som han selv var med til at stifte i 1998, har han beskæftiget sig en del med integrationsmæssige udfordringer og det at arbejde i udsatte bydele.

Som palæstinensisk flygtning, opvokset i en flygtningelejr i Libanon, hvor han også mistede to af sine brødre, kender Rabih på smertelig vis krigen og konflikterne på sin egen krop. Som voksen har han rejst en del i Palæstina, Israel og Libanon, og han har indgående kendskab til konflikten mellem Palæstina og Israel.


Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked