Log ind
Pris:     Kategori:     Landsdel:
Kristne værdier og vores dilemma i dag


Hvem er min næste? Spørgsmålet var af afgørende betydning for mig i de år, jeg arbejdede med en græsrodsorganisation for at bistå aslysøgere og flygtninge.

Foredraget gennemgår udviklingen af samfundets individcentrering og tabet af fællesskab. Jeg sammenligner vores kultur med middelalderens kristne verden. Budskabet handler ikke om at vende tilbage til middelalderen, men om at bruge fortidens rige skat for at mødes med de nye mennesker i vores hverdag.
Vores fælles historie, der går tilbage til middelalderen, giver håb om, at en ny kristen spiritualitet vil sikre, at vi ikke svigter hinanden. Historiens budskab handler om håb og ikke om mistro.

De kristne værdier er endnu hos os, men de er begravet under mange lag. Vores identitetstab kan kun genoprettes i et møde med fortidens rigdomme.
Brian Patrick McGuire
Varighed: 1 time
Honorar: Efter aftale
Honorar til transport: bilkørsel


Andre foredrag ved Brian Patrick McGuire


Om foredragsholderen

Brian Patrick McGuire

Professor emeritus Præstemarken 15 4400 Kalundborg Telefon: 59593751 Se website Skriv email

Jeg er historiker med speciale i dansk og europæisk middelalder. Jeg har arbejdet i årtier med mennesker og deres tanker og følelser i den kristne middelalder, som er grundlaget for vor moderne samfund. Enne "mørke middelalder" er temmelig lys, fordi den
Anbefal foredragslisten til andre
Dit navn

Din email

Modtagers navn

Modtagers email

Evt. besked